|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۲۰۷-۲۱۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مکمل جلبک اسپیرولینا (.Spirulina sp) بر رشد و تغذیۀ ماهی زبرا دانیو (Danio rerio Hamilton, ۱۸۲۲) |
|
چکیده فارسی مقاله |
ماهی زبرا دانیو (Danio rerio Hamilton, 1822) یکی از ماهیان زینتی تجاری آب شیرین است که در مناطق گرمسیری زندگی می کند و در کشور ما ارزش اقتصادی بسیاری دارد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر جیره غذایی حاوی ریزجلبک اسپیرولینا (.Spirulina sp) بر شاخص های رشد و تغذیه ماهی زبرا دانیو (Danio rerio) انجام شد. تعداد 360 قطعه ماهی زبرا دانیو به طور تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در 12 آکواریوم تقسیم شدند که تیمارهای غذایی شامل تیمار 1 یا شاهد (غذای تجاری فاقد مکمل جلبک اسپیرولینا)، تیمار 2 (غذای تجاری به همراه 0/5 درصد مکمل جلبک اسپیرولینا)، تیمار 3 (غذای تجاری به همراه 1 درصد مکمل جلبک اسپیرولینا) و تیمار 4 (غذای تجاری به همراه 5/1درصد مکمل جلبک اسپیرولینا) بودند. به طور کلی، استفاده از جلبک اسپیرولینا در جیرۀ غذایی ماهی زبرا دانیو سبب افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه اینگونه شد، اما افزایش میزان پودر جلبک اسپیرولینا در جیره غذایی ماهی زبرا دانیو طی دوره پرورش 60 روزه تأثیری بر شاخص ضریب تبدیل غذایی نداشت. با توجه به اینکه دربارۀ شاخص های رشد بین تیمار 1 و 1/5 اختلاف معنی داری وجود ندارد، تیمار 1 درصد پودر جلبک اسپیرولینا بهترین تیمار جهت رشد ماهی زبرا دانیو بود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
جلبک اسپیرولینا، ماهی زبرا دانیو، جیره غذایی، رشد، تغذیه |
|
عنوان انگلیسی |
Impact of Spirulina sp. on growth and food intake in Danio rerio Hamilton, 1822 |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Danio rerio Hamilton, 1822 is one of the commercial ornamental fresh water fishes and living in tropical zones, of considerable economic value in our country. This study aimed at investigating the impact of Spirulina sp. on index color in Danio rerio. 360 individuals were randomly divided in 12 aquariums with 4 treatments and 3 replications. The dietary treatments included treatment 1 or control (commercial food with no supplement of Spirulina sp.), treatment 2 (commercial food with 0.5% supplement of Spirulina sp.), treatment 3 (commercial food with 1% supplement of Spirulina sp.) and treatment 4 (commercial food with 1.5% supplement of Spirulina sp.). In general, the use of Spirulina sp. in the diet of Danio rerio caused increase in body weight and specific growth rate, but increasing the amount of dietary of Spirulina sp. powder in the diet of Danio rerio during the breeding period of 60 days had no impact on the feed conversion ratio. There being no significant difference between treatments 1% and 1.5 %, treatment 1% of supplement Spirulina sp. was found to be the best treatment for growth in Danio rerio. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Spirulina, Danio, feeding level, growth, feeding |
|
نویسندگان مقاله |
مجید بیرانوند | majid beiranvand department of fishery, islamic azad university of ahvaz, ahvaz, iran گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اهواز (Islamic azad university of ahvaz)
منصوره قائنی | mansooreh ghaeni department of fishery, islamic azad university of ahvaz, ahvaz, iran گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اهواز (Islamic azad university of ahvaz)
محمد ولایت زاده | mohammad velayatzadeh young researchers and elite club, islamic azad university of ahvaz, ahvaz, iran باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-6&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|