یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مطالعه تاثیر توام نانو ذره اکسید آهن (Fe۲O۳) و گیاه یونجه بر پارامترهای رشد و آسیب شناسی لوله گوارش، کبد و کلیه ماهی کوی(Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف : امروزه با توجه به رشد فزاینده تولید و مصرف نانوذرات، مشکلاتی از قبیل ورود آنها به آب های آزاد و مسمومیت آبزیان به وجود آمده است. نانوذرات اکسید آهن جزو پرکاربرد ترین آنها در این زمینه هستند. یونجه  (Medicago sativa) گیاه گلدار متعلق به خانواده بقولات حاوی مقادیر بالای پروتئین، کلسیم ، انواع ویتامین ها و اثرات آنتی اکسیدانی است. هدف این پژوهش بررسی  تاثیر  توام نانو ذره اکسید آهن (Fe2O3) و گیاه یونجه بر پارامترهای رشد و آسیب شناسی لوله گوارش، کبد و کلیه ماهی کوی(نمونه ای از کپور ماهیان با تنوع رنگ و جلوه چشم نواز) بود.
روش بررسی:  در این پژوهش تجربی،  تعداد 60 عدد لارو ماهی کوی  به طور تصادفی به 6 گروه شامل گروه شاهد و 5 گروه تجربی تقسیم شدند. اثر تغذیه لارو ماهی کوی با بیومار توأم با یونجه 10 درصد و 20 درصد و قرارگرفتن به مدت 14 روز درمعرض نانوذرات اکسید آهن با غلظت 100 mg/l در 5 گروه تیمار در مقایسه با گروه شاهد تحت بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده توسط  نرم افزار های آماری  Excel و SPSS 20 مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: بیشترین  افزایش در میانگین سرعت رشد اختصاصی، افزایش وزن و افزایش طول مربوط به گروه تیمار با Alfa20 و کمترین مقدار هم مربوط به گروه تیمار با Fe2O3 بود.همچنین  کمترین اختلالات آسیب شناسی اندام ها مربوط گروه تیمار با  Alfa20  و بیشترین اختلالات آسیب شناسی اندام ها مربوط به گروه تیمار با Fe2O3 بود.

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهی کوی، یونجه، هیستولوژی، نانوذرات اکسید آهن

عنوان انگلیسی Investigating the effects of combined application of iron oxide nanoparticles (Fe2O3) and alfalfa on growth parameters and pathology of digestive tube, liver and kidney of Koi fish(Cyprinus Carpio)
چکیده انگلیسی مقاله Background: Nowadays, due to the increasing growth of production and consumption of nanoparticles, problems such as their entry into fersh waters and aquatic poisoning have arisen. Iron oxide nanoparticles are among the most widely used in this field. Alfalfa (Medicago sativa), a flowering plant belonging to the legume family, contains high amounts of protein, calcium, various vitamins and antioxidant effects. The aim of this research was to investigate the combined effect of iron oxide nanoparticles (Fe2O3)and alfalfa plant on growth parameters and pathology of digestive tract, liver and kidney of koi fish (an example of carp fish with a variety of colors and eye-catching effect).
Materials and Methods: In this experimental research, the number of 60 koi fish larvae were randomly divided into 6 groups including the control group and 5 experimental groups. The effect of feeding koi fish larvae with biomar combined with 10% and 20% alfalfa and being exposed to iron oxide nanoparticles with a concentration of 100 mg/l for 14 days in 5 treatment groups was investigated in comparison with the control group. The collected data were analyzed by Excel and SPSS 20 statistical software.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله koi fish, alfalfa, histology, iron oxide nanoparticles

نویسندگان مقاله محمدرضا پورمحمد | Mohammadreza Pourmohammad
Ilam University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی ایلام

جینا خیاط زاده | Jina Khayatzadeh
Islamic Azad University, Mashhad Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

وحید حنفی | Vahid Hanafi
Islamic Azad University, Mashhad Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مهرداد ایرانشاهی | Mehrdad Iranshahi
Mashhad University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی مشهد،


نشانی اینترنتی http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1621-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم جانوری
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات