|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۲۹۷-۳۰۶
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی خواص فیتوشیمیایی و پتانسیل ضدقارچی عصارههای آبی و متانولی لاله هفت رنگ |
|
چکیده فارسی مقاله |
هدف از این پژوهش، ارزیابی خواص فیتوشیمیایی و ظرفیت ضدقارچی عصارههای آبی و متانولی گل لاله هفت رنگ، علیه گونههای مختلف مخمری و کپکی است. به این منظور، گلهای تازه آسیاب شدند و سپس به مدت یک شب در متانول و آب خوابانده شدند و سپس عصارهها مورد ارزیابی در تستهای متنوع قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عصارهها ترکیبات فیتوشیمیایی مختلفی مانند ترپنوئید، تانین، فلاوونوئید، الکالوئید و فلوباتانین داشتند. پس از تبخیر حلال، فعالیت ضدقارچی عصارههای تغلیظ شده از طریق روش انتشار از چاهک روی Candida albicans، Trichosporon asahii، Yarrowia lipolytica، Aspergilus niger و Fusarium oxysporum مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشانگر آن بود که عصارهها بر مخمرها و کپکها بهجز Aspergilus niger اثر داشتند. به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده و حداقل غلظت کشنده، تستهای ضدمیکروبی در میکروپلیتها انجام شدند. عصاره متانولی نسبت به عصاره آبی اثرات ضد قارچی بیشتری نشان داد. بنابراین عصارههای این گیاه میتوانند بعنوان منبعی برای عوامل ضدقارچی معرفی گردند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آلکالوئید، حداقل غلظت کشنده، حداقل غلظت مهارکننده، فنل، قارچ کش |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of phytochemical characterizations and antifungal potency of aqueous and methanolic extracts of Tulipa biflora |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The purpose of this study was to evaluate phytochemical characterizations and the in vitro antifungal capacity of the aqueous and methanolic extracts of the flower of Tulipa biflora Pall., against various yeast and mold species. For this purpose, fresh flowers were grinded and then macerated in methanol and water overnight, the resulted extracts were then evaluated by various tests. The results indicated that the extracts had different phytochemical components such as terpenoids, tannins, flavonoids, alkaloids, phenols, and phlobatannins. After the evaporation of solvents, antifungal activities of the concentrated extracts were evaluated by the well-diffusion method on Candida albicans, Trichosporon asahii, Yarrowia lipolytica, Aspergilus niger and Fusarium oxysporum. The results showed that the extracts were effective on yeasts and mold species studied except for Aspergilus niger. In order to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum biocidal concentration (MBC) of the extracts, anti-microbial tests were performed in micro-plates. The methanolic extract had more antifungal effectsthan that in the aqueous extract. Therefore, the extract of Tulipa biflora could be introduced as a source for antifungal agents. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
alkaloid, fungicides, MBC, MIC, phenol |
|
نویسندگان مقاله |
ویدا تفکری | Vida Tafakori Department of Cell and Molecular Sciences, Faculty of Biological Sciences, Kharazmi University, Tehran. Iran گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-101-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|