یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۸۳-۱۹۴

عنوان فارسی مقایسه تولید گاما- دکالاکتون در سویه طبیعی و جهش یافته مخمر Yarrowia lipolytica
چکیده فارسی مقاله گاما-دکالاکتون استری حلقوی از اسیدهای چرب هیدروکسی است که دارای رایحه هلویی بوده و در صنایع غذایی و آرایشی کاربرد گسترده‌ای دارد. تولید زیست‌فناورانه این ترکیب با تبدیل زیستی روغن دانه کرچک توسط مخمر Yarrowia lipolytica امکان پذیر است. هدف تحقیق حاضر مقایسه تولید گاما-دکالاکتون توسط سویه طبیعی با سویه جهش یافته دارای قابلیت تولید لیپاز با مقادیر بالا است. بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق، سلول‌هایی با مورفولوژی مخمری بیش از سلول‌های هیفی شکل گاما-دکالاکتون تولید می‌کنند. زمان اوج تولید نیز برای سویه طبیعی و جهش یافته به ترتیب 24 و 72 ساعت پس از تلقیح و بیشینه تولید گاما-دکالاکتون برای سویه طبیعی و جهش یافته به ترتیب 65 و 90 میلی گرم در لیتر به دست آمد. سویه جهش یافته 38 درصد سوبسترای بیشتری را نسبت به سویه طبیعی به گاما-دکالاکتون تبدیل می‌کند که بهره‌وری تولید در مقیاس صنعتی می‌تواند به صورت قابل توجهی افزایش یابد.
 


کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید ریسینولئیک، رایحه هلو، روغن دانه کرچک، زیست تبدیلی، لیپاز

عنوان انگلیسی A comparison of the production of gamma-decalactone in wild-type and mutant strains of Yarrowia lipolytica
چکیده انگلیسی مقاله Gamma-decalactone, an intramolecular 4-hydroxydecanoic acid ester, has a peach-like aroma and is widely used in the food and cosmetics industries. The biotechnological production of this compound is possible via biotransformation of castor seed oil by the yeast Yarrowia lipolytica. This study aimed to compare the production of gamma-decalactone by wild-type strain with that in a mutant strain producing lipase in high amounts. It was found that cells with yeast-like morphology produce more gamma-decalactone than hyphae-like cells. The maximum production of gamma-decalactone by wild-type and mutant strains was 65 mg/L after 24h of inoculation and 90 mg/L after 72h of inoculation, respectively. The mutant strain converts 38% more substrate into gamma-decalactone than the wild-type strain, therefore, it could significantly increase the productivity of industrial-scale production of gamma-decalactone.
 

 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله biotransformation, castor seed oil, lipase, peach-like aroma, ricinoleic acid

نویسندگان مقاله فرشاد درویشی | Farshad Darvishi
Faculty of Science, University of Maragheh, Maragheh, Iran; Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran
دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران؛ گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

آرمین خیراللهی میدانی | Armin Kheirollahi Meidani
Faculty of Science, University of Maragheh, Maragheh, Iran
دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران


نشانی اینترنتی http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1338-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات