|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۱۴-۱۲۵
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات منیزیم بر رشد و ویژگیهای فیزیولوژیک اسفندک در شرایط شوری |
|
چکیده فارسی مقاله |
به منظور بررسی اثر متقابل شوری و منیزیم بر مولفههای رشدی، ویژگیهای فیزیولوژیک و محتوای برخی متابولیتها در گیاه اسفندک، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی و در پرلیت با استفاده از محلول هوگلند اجرا شد. تیمارها شامل دو سطح شوری (صفر و 300 میلیمولار کلریدسدیم) و سه سطح از منیزیم شامل غلظتهای صفر و 2 و 6 میلیمولار بیشتر از غلظت منیزیم موجود در محلول هوگلند (2 میلیمولار) بودند. بر همکنش شوری و منیزیم تاثیری بر وزن تر کل گیاه نداشت در حالی که موجب افزایش 50 درصدی وزن خشک کل گیاه شد. شوری منجر به کاهش سطح برگ گیاه شد ولی حضور منیزیم باعث بهبود و افزایش سطح برگ گیاه گردید. تیمار منیزیم NAR را کاهش داد، در حالیکه موجب افزایش LAR و RLGR شد. شوری منجر به کاهش RLGR گردید. در صورتی که برهمکنش شوری و منیزیم موجب افزایش و بهبود RGR، LWR، RLGR شد. شاخص بردباری در تیمارهای شوری به همراه منیزیم افزایش یافت ولی نسبت R/S فقط در تیمار شوری افزایش معنیدار نشان داد و حضور منیزیم موجب تعدیل آن گردید. شوری محتوای رنگدانههای فتوسنتزی را کاهش داد و منیزیم این کاهش را جبران نمود. بر همکنش شوری و منیزیم قند کل برگ را افزایش و قند کل ریشه را کاهش داد. منیزیم و شوری محتوای پروتئین کل همه اندام های گیاه را کاهش داد. بهطور کلی شوری اثر منفی بر پارامترهای فیزیولوژیک گیاه اسفندک داشت که کاربرد منیزیم تکمیلی موجب بهبود رشد و افزایش شاخص تحمل آن شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پروتئین، تیره قیچیان، قند، کلرید سدیم، منیزیم |
|
عنوان انگلیسی |
The effects of magnesium on the growth and physiological characteristics of Syrian bean-caper (Zygophyllum fabago) in saline conditions |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In order to investigate the effects of salinity and magnesium (Mg) on the growth parameters, physiological characteristics and content of some metabolites in Syrian bean-caper (Zygophyllum fabago) plants, a factorial experiment with completely randomized design was performed and carried out in perlite with Hoagland solution. The treatments were combinations of two levels of salinity (0 and 300 mM NaCl) and three levels of Mg concentration (2, 4 and 8 mM; 0, 2 and 6 mM over the standard Mg content of Hoagland medium, 2mM, respectively). The simultaneous effect of salinity and Mg did not change the fresh weight of the plants, but increased the dry weight by 50%. Salinity reduced the leaf area, but the presence of Mg improved and even increased the leaf area of the plants. The Mg reduced NAR, while increased LAR and RLGR. Salinity decreased the RLGR. The simultaneous effect of salinity and Mg increased and improved RGR, LWR, RLGR. The tolerance index in saline treatments increased with the presence of Mg, but the R/S ratio showed a significant increase only in salinity condition, however, the presence of Mg moderated it. Salinity reduced the photosynthetic pigments, while the presence of Mg ameliorated the decrease. As a result, salinity and Mg increased the total sugar content of the leaf and reduced the total sugar content of the root. Salinity and Mg reduced the total protein content of all the organs of the plant specimens studied. In general, salinity had a negative effect on the physiological parameters of the Zygophyllum fabago plants, while the application of supplementary Mg improved the growth indices and increased the plants tolerance against salinity. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
magnesium, protein, sodium chloride, sugar, Zygophyllaceae |
|
نویسندگان مقاله |
لیلا زرندی میاندوآب | Leila Zarandi-Miandoab Department of Biology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
نادر چاپارزاده | Nader Chaparzadeh Department of Biology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
حمید فکری شالی | Hamid Fekri-Shali Department of Biology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-299-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم گیاهی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|