|
|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۲۰-۳۰
|
|
|
| عنوان فارسی |
سنجش اثر آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی اسطوخودوس و بادرنجبویه بر روی رده سلولی سرطانهای پستان، رحم و تخمدان |
|
| چکیده فارسی مقاله |
بشر از دیرباز به گیاهان علاوه بر دید خوراکی با بینش درمانی نیز نگریسته است. گیاهان منبع غنی از ترکیبات آنتیاکسیدانی و فنولی هستند. اسطوخودوس و بادرنجبویه از گیاهان دارویی هستند که غنی از ترکیبات آنتیاکسیدانت هستند. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی عصارههای دو گیاه اسطوخودوس و بادرنجبویه و بررسی اثر آنها بر روی رده سلولی سرطانهای پستان، رحم و تخمدان با استفاده از روش عصارهگیری و حلال مناسب است. از برگ خشک گیاهان عصارههای متانولی، آبی، اتانولی تهیه گردید و سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی با روش DPPH و FRAP صورت گرفت و در نهایت اثر ضدسرطانی عصارهها بر روی ردههای سلول سرطانی پستان، رحم و تخمدان با روش MTT سنجیده شد. مقایسه نتایج سنجش آنتی اکسیدان کل نشان داد بیشترین میزان مربوط به عصاره اتانولی لئوفلیزه بادرنجبویه و عصاره متانولی لیوفلیزه اسطوخودوس است. میزان IC50 عصاره اتانولی بادرنجبویه برابر 0/028 میلیگرم بر میلیلیتر بر رده سلولی OVCAR-3 بوده که بهترین نتیجه را نسبت به سایر حلالها و سایر ردههای سلولی داشته و در رده سلولهای MCF-7 نیز عصاره اتانولی اسطوخودوس با میزان IC50 برابر 2/07 میلیگرم بر میلیلیتر بهترین نتیجه را داشت. در رده سلولی HeLa نیز عصاره متانولی اسطوخودوس با IC50 برابر 7/36 میلیگرم بر میلیلیتر بهتر از دو حلال دیگر بود. در این پژوهش برای اولین بار تاثیر عصارههای مختلف بادرنجبویه و اسطوخودوس بر روی رده سلولهای سرطان پستان (MCF-7)، تخمدان (OVCAR-3) و دهانه رحم (HeLa) سنجیده شد و نتایج نشان دادکه عصاره اتانولی و متانولی حاصله از این گیاهان دارای خاصیت کشندگی بیشتری بر روی رده سلولهای سرطانی است. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنتیاکسیدان، اسطوخودوس، بادرنجبویه، ضدسرطان، عصاره گیاهی |
|
| عنوان انگلیسی |
Evaluation of antioxidant and anticancer effects of Lavandula angustifolia and Melissa officinalis on HeLa, OVCAR-3 and MCF-7 cancer cell lines |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
From ancient times, plants have been regarded as therapeutic agents, in addition to their usage as food. Plants are rich sources of antioxidant and phenolic compounds. Lavandula angustifolia and Melissa officinalis are medicinal herbs rich in antioxidant compounds. The aim of this study was to compare the antioxidant and anticancer properties of Lavandula angustifolia and Melissa officinalis extracts using aqueous, ethanol and methanol solvents, to select the best extraction methods and solvents and to evaluate the cytotoxic effect of the extracts on HeLa, OVCAR-3 and MCF-7 cancer cell lines. Methanol, aqueous and ethanol extracts were obtained from the dried leaves of the plants and the antioxidant activities of each extract were measured by DPPH and FRAP methods. Finally, the anticancer effects of the extracts on HeLa, OVCAR-3 and MCF-7 cancer cell lines were evaluated by MTT assay in order to identify the most efficient extract. Comparing the results of total antioxidant assay showed that the highest amount belonged to the ethanol extract of Melissa officinalis and Lavandula angustifolia methanol extracts using lyophilization method. The IC50 value of ethanol extract of Melissa officinalis was equal to 0.028 mg/ml on OVCAR-3 cells, which was the best result obtained in comparison with other solvents, and the ethanol extract of Lavandula angustifolia with IC50 = 2.07 mg/ml on MCF-7 cells was the most effective extract among the others. In HeLa cell-line, methanol extract of Lavandula angustifolia with IC50 = 7.36 mg/ml showed the highest cytotoxicity. In this study, for the first time, the effects of different extracts of Lavandula angustifolia and Melissa officinalis on MCF-7, OVCAR-3 and HeLa cancer cells were evaluated and the results showed that ethanol and methanol extracts of these plants had better toxic effect on cancer cells. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
anti-cancer, antioxidant, herbal extract, Lavandula angustifolia, Melissa officinalis |
|
| نویسندگان مقاله |
پریچهر حناچی | Parichehr Hanachi 1Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
حجت صادقی علی آبادی | Hojat Sadeghi Ali Abadi Department of Medicinal Chemistry, School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Pharmaceutical Sciences Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نسیم قربانی | Nasim Ghorbani Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
روشنک زرین قلمی | Roshanak Zarringhalami Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
خدیجه کیارستمی | Khadijeh Kiarostami Department of Plant Sciences, Faculty of Biological Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1153-2&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
بیوتکنولوژی |
| نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|