|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۴۰۰-۴۱۰
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر تنش شوری بر انباشتگی یون، فتوسنتز و محتوای متابولیت های سازگار در ۴ ژنوتیپ انگور |
|
چکیده فارسی مقاله |
تحمل به شوری 4 ژنوتیپ انگور ( قره اوزوم، حسینی، آق اوزوم و کشمشی) تحت شرایط شوری ( 25، 50 و 100 میلی مولار) مطالعه گردید. فاکتورهای رشدی تحت شرایط شوری به صورت معنی داری (P<0.05) کاهش یافت، در حالی که محتوی یون های سدیم و کلر افزایش یافت. در تمامی تیمارهای شوری انباشتگی کلر نسبت به سدیم بیشتر بود. قره اوزوم کمترین و کشمشی بیشترین محتوی کلر برگ را دارا بود. فتوسنتز، تعرق و هدایت روزنه ای تحت شوری کاهش یافت و بیشترین همبستگی را با محتوی کلر برگ دارا بود. کمترین کاهش در پارامترهای فتوسنتزی در قره اوزوم مشاهده گردید. تحت شوری متوسط (50 میلی مولار) محتوی قند محلول، پرولین و گلایسین بتائین در برگ همه ی ژنوتیپ ها افزایش یافت. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد قره اوزوم عملکرد و تحمل بیشتری تحت تنش شوری دارد و کشمشی در مقایسه با سایر ژنوتیپها حساستر است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
اسمولیت، انگور، تحمل شوری، سدیم، کلر |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of salt stress on ion accumulation, photosynthesis and compatible solute contents in four grapevine (Vitis vinifera) genotypes |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Salinity tolerance of four grape genotypes [GharaUzum, Hosseini, AghUzum and Keshmeshi] was studied under various salinity levels (25, 50 and 100 mM NaCl). As a result, growth indices were significantly (P<0.05) reduced by salinity, whereas Cl- and Na+ contents in the plant parts were increased. Cl- accumulation exceeded than that of Na+ in all treatments. Among the genotypes studied, GharaUzum and Keshmeshi had the lowest and highest Cl- concentrations in the leaf lamina, respectively. Photosynthesis and transpiration rate as well as stomatal conductance were greatly reduced by salinity and were shown to be highly correlated with leaf Cl- content. GharaUzum showed lower reduction in photosynthesis parameters. Soluble sugars, proline and glycine betaine contents increased in the leaf lamina of all the genotypes studied treated with moderate salinity (50 mM). In conclusion, the results showed that GharaUzum and Keshmeshi had the highest and lowest salt stress tolerance among the genotypes studied, respectively. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
osmolytes, Vitis vinifera, salt tolerance, sodium, chloride |
|
نویسندگان مقاله |
شبنم حیدرپور | Shabnam Heidarpour Departement of Biology, Faculty of Science, Urmia University, Urmia, Iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
ناصر عباسپور | Nasser Abbaspour Departement of Biology, Faculty of Science, Urmia University, Urmia, Iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
نیر محمدخانی | Nayer Mohammadkhani Shahid Bakeri High Education Center of Miandoab, Urmia University, Urmia, Iran مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه، ایران
ساناز موسوی پورناکی | Sanaz Mosavi pornaki Departement of Biology, Faculty of Science, Urmia University, Urmia, Iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-87-3&slc_lang=en&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم گیاهی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|