پژوهش در طب ورزشی و فناوری، جلد ۱۸، شماره ۲۰، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر مصرف کوتاه‌مدت چای سبز (ماچا) بر میزان چربی سوزی حین فعالیت ورزشی فزاینده روی تردمیل در زنان چاق
چکیده فارسی مقاله
هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر مصرف کوتاه‌مدت مکمل چای سبز (ماچا) بر میزان چربی سوزی حین فعالیت ورزشی در زنان چاق بود. آزمودنی‌های این پژوهش 10 نفر زن چاق (سن 4/7±36/8 سال، شاخص توده بدن 5/9±32/6 کیلوگرم بر مترمربع، وزن 1/9±83/4 کیلوگرم) بودند. آزمودنی‌ها به مدت 7 روز مکمل چای ماچا را روزانه به میزان 1 گرم مصرف کردند. قبل و بعد از دوره مصرف مکمل، یک آزمون ورزشی فزاینده روی نوار گردان به‌منظور سنجش حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدت فعالیت متناسب با آن (FATmax) اجرا شد. نمونه خونی نیز قبل و بلافاصله پس از آزمون فزاینده جهت سنجش میزان سرمی گلیسرول گرفته شد. آزمون‌های آماری t وابسته و تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر جهت مقایسه میانگین متغیرها استفاده شد. تفاوت معنی‌داری در میانگین FATmax (0/481=p) و MFO (0/587=p) قبل و بعد از مصرف مکمل وجود نداشت. مصرف مکمل به‌تنهایی تأثیر معنی‌داری بر مقادیر گلیسرول پلاسما نداشت اما انجام فعالیت ورزشی به‌تنهایی باعث کاهش گلیسرول پلاسما شد. به‌طورکلی یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که مکمل یاری چای سبز ماچا، حداقل در کوتاه‌مدت، سبب بهبود میزان اکسیداسیون چربی و تغییرات مقادیر گلیسرول پلاسمایی در زنان چاق نمی‌شود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مکمل چای سبز ماچا، چاقی، فعالیت ورزشی، اکسیداسیون چربی

عنوان انگلیسی Effect of short-term green tee (Matcha) supplementation on fat oxidation during progressive exercise on the treadmill in obese women
چکیده انگلیسی مقاله
 The aim of this study was to investigate the effect of short-term green tea (matcha) supplementation on fat burning rate during exercise in obese women. The subjects of this study were 10 obese women (36.8±4.7 yrs, BMI 32.6±5.9 kg/m2, weight 83.4±1.9 kg). Subjects consumed 1 g/day matcha for 7 days. An incremental exercise test on a treadmill was performed before and after the supplementation period to measure the maximal fat oxidation (MFO) and corresponding intensity (FATmax). Blood samples were taken before and immediately after the test for measuring the serum levels of Glycerol. Paired t-test and ANOVA was used to compare the means of variables. There was no significant difference in mean FATmax between before and after matcha supplementation (p=0.481). Also, no significant difference was observed in MFO between before and after matcha supplementation (p=0.587). Matcha supplementation after one exercise session did not have a significant effect on plasma glycerol; However, exercise alone reduced plasma glycerol levels. In general, the findings of this study showed that matcha supplementation, at least in short-term period, does not improve the fat oxidation rate and plasma glycerol during exercise in obese women.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Matcha Supplement, Fat Oxidation, Glycerol, Obesity, Exercise.

نویسندگان مقاله مریم عسکری | maryam Askari
sport sciences research institute of iran
پژوهشگاه علوم ورزشی

محمد شریعت زاده جنیدی | mohammad shariatzadeh joneydi
sport sciences research institute of iran
پژوهشگاه علوم ورزشی

هادی روحانی | hadi rohani
sport sciences research institute of iran
پژوهشگاه علوم ورزشی

سپیده وکیل محلاتی | sepideh vakilmahallati
sport sciences research institute of iran
پژوهشگاه علوم ورزشی


نشانی اینترنتی http://jsmt.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2148-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات