یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۲۸۸-۲۹۴

عنوان فارسی بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز درSalinivibrio sp. SA۲ با طراحی تاگوچی
چکیده فارسی مقاله

آنزیم لیپاز یکی از مهم­ ترین آنزیم­ های هیدرولیتیک است که در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، ‌لبنیات، ‌دارویی،‌ شوینده­ ها و غیره کاربرد دارد. در این آزمایش، به­ منظور بهینه ­سازی تولید لیپاز در باکتری Salinivibrio sp. SA2، از روش طراحی آزمایش تاگوچی به­منزلۀ روشی قدرتمند برای بررسی متغیرهای مؤثر‏ بر فرآیند تولید آنزیم، میان­کنش  فاکتورهای مختلف و به­ دست ­آوردن ترکیبی بهینه از متغیرهای تحت آزمایش استفاده شد. شرایط بهینه برای فاکتورهای pH، ‌دما، دور شیکر، غلظت روغن زیتون و نوع نمک به­ترتیب 8،°C  35، rpm 100، 2 درصد و کلرید سدیم M 1 به­ دست آمد. عوامل با تأثیر معنی­ دار بر فرآیند تولید لیپاز به­ ترتیب اهمیت pH، هوادهی و نمک تعیین شدند. حداکثر فعالیت لیپاز در شرایط بهینه و در سطح معنی­ داری 5 درصد (p< 0.05U/mg 4/120 محاسبه شد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتری نمک دوست نسبی، رودخانه گرمسار، طراحی آزمایش، فعالیت ویژه

عنوان انگلیسی Optimization of lipase production in Salinivibrio sp. SA2 by Taguchi design
چکیده انگلیسی مقاله

Lipase is one of the most important hydrolytic enzymes widely used in various commercial activities such as food, dairy, pharmaceutical and detergent inducteries. In this experiment, Taguchi method was attempted as a powerful method to optimize the factors affecting enzyme production and to investigate the interactions among these factors and their optimum combination in Salinivibrio sp. SA2. The optimum conditions for pH, temperature, shakerchr('39')s rpm, olive oil concentration and salt type turned out to be 8, 35 °C, 100 rpm, 2% and sodium chloride 1 M, respectively. Significant factors influencing on the lipase production proved to be pH, agitation and Salt type. The maximum lipase activity in optimum condition and at the 5% significance level (p< 0.05) was 120.4 U/mg.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله experimental design, Garmsar river, moderate halophilic bacteria, specific activity

نویسندگان مقاله انسیه صالح قمری | Ensieh Salehghamari
دانشگاه خوارزمی

محمدعلی آموزگار | Mohammad Ali Amoozegar
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-81-28&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم گیاهی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات