|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۹-۴۷
|
|
|
عنوان فارسی |
جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکنندۀ آنزیم کوتیناز |
|
چکیده فارسی مقاله |
آنزیم کوتیناز جزء خانوادۀ آنزیمی سرین هیدرولازها بوده که توانایی هیدرولیز انواع استرها و پلی استرهای کوچک مانند کوتین را دارد. کوتین گیاهان از ترکیبات پلی استری هیدروکسی و اپوکسی اسید چرب تشکیل شده است که در مقابل آب نفوذناپذیر است و تنها باکتری های بیماری زای گیاهی قادر به تجزیۀ آن هستند. به منظور شناسایی این مقاومت، در ابتدا میوه های خیار (Cucumis sativus-chr('39') C. sativuschr('39'))، سیب زرد (Golden Delicious apple chr('39')Malus domesticachr('39')) ، سیب قرمز (Red Delicious apple chr('39')Malus domesticachr('39')chr('39')) و گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum Mill. Commun chr('39') S. lycopersicumchr('39')) تهیه و از پوست این میوه ها به روش کلرفرم متانول، کوتین استخراج و میزان آن در این میوه ها مقایسه شد. سپس، با استفاده از محیط کشتی اختصاصی حاوی کوتین و سنجش فعالیت آنزیمی، جداسازی سویه های تولیدکنندۀ آنزیم انجام شد. از نمونه های غربال شده، DNA استخراج شد و واکنش PCR به کمک پرایمرهای یونیورسال براساس 16s DNA جهت شناسایی نمونه ها انجام گرفت. در ادامۀ مطالعات بیوانفورماتیک، شناسایی و ثبت نمونه ها در ژن بانک انجام شد. نتایج نشان میداد که درصد کوتین استخراجشده در سیب بیشتر است و احتمالاً سیب درمقابل آفات و بیماری ها مقاوم تر است. همچنین، شش سویۀ تولیدکنندۀ آنزیم کوتیناز از جنس Klebsiella و Enterobacter به کمک بررسی فعالیت آنزیمی و محیط کشت اختصاصی حاوی کوتین جداسازی و توالی کدکنندۀ ناحیۀ 16s DNA این باکتری ها در ژن بانک ثبت شد |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کوتین، سنجش فعالیت، بیوانفورماتیک، پارا نیتروفنل بوتیرات، 16s DNA |
|
عنوان انگلیسی |
Isolation and identification of cutinase enzyme producing bacteria |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Cutinase belongs to the family of serine hydrolases which are capable of hydrolysis of esters and small polyester such as cutin. The cutin of plants is composed of hydroxy and epoxy fatty acids and is substantially imperm-eable to water and only the plant pathogenic bacteria are capable of degrading it. Initially, in order to identify the extent of cutin in cucumber (Cucumis sativuschr('39') C. sativuschr('39')), golden apples (Golden Delicious apple chr('39')Malus domesticachr('39')), red ap-ples (Red Delicious apple chr('39')Malus domesticachr('39')chr('39')) and tomatoes (Solanum lycopersicum Mill. Commun chr('39') S. lycopersicumchr('39')), their fruits were obtained. Cutin was extracted from the fruit skin of each studied specimen and compared by chloro-form-methanol method. Then, isolation of enzyme-producing strains was performed by the use of the specific medium containing cutin and enzyme activity assay. DNA of the specimens was extracted, and PCR were performed with univ-ersal primers for 16s DNA. The remainder was devoted to bioinformatic analysis, identification and registration of samples in the gene bank. The results showed that the percentage of extracted cutin in red apple was more than other samples and as a result, red apple are expected to be more resistant against diseases and pests. Also, six cutinase-prod-ucer strains of Klebsiella and Enterobacter were isolated with the help of enzyme activity and special culture medium containing cutin, and their 16s DNA region coding sequences were recorded in the GenBank. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
cutin, activity assay, bioinformatics, PNPB, 16s DNA |
|
نویسندگان مقاله |
نسرین پرورش | Nasrin Parvaresh Graduate University of Advanced Technology, Kerman دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
مجتبی مرتضوی | Mojtaba Mortazavi Graduate University of Advanced Technology, Kerman دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
مسعود ترک زاده ماهانی | Masoud Torkzadeh-Mahani Graduate University of Advanced Technology, Kerman دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-81-56&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم گیاهی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|