|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۴۳۸-۴۴۸
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی مقایسه ای آنتی اکسیدان های آنزیمی و غیرآنزیمی گلبرگ سه گونۀ زعفران |
|
چکیده فارسی مقاله |
امروزه استفاده از گروه وسیعی از گیاهان دارویی از قبیل زعفران و ترکیبات آروماتیک آنها به مثابۀ منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، به صورت روز افزون مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر کلاله زعفران، گلبرگ زعفران نیز یک منبع گیاهی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. تحقیق حاضر در قالب آزمایشی با طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار، به بررسی برخی از آنتی اکسیدان های آنزیمی و غیرآنزیمی گلبرگ های دو گونۀ زعفران وحشی استان گیلان و مقایسۀ آن با آنتی اکسیدان های زعفران زراعی (C. sativus) پرداخته است. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان فنل کل، فلاونویید و آنتوسیانین در گونۀ زعفران زراعی به صورت معنی داری بیشتر از دو گونۀ دیگر است. میزان فلاونل در گونۀ زعفران زیبا (C. speciosus) و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (DPPH) در گونۀ زعفران خزری (C. caspius) به صورت معنی داری بیشتر از گونه های دیگر بود. میزان فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در گونه های زعفران زراعی و زعفران زیبا نیز به صورت معنی داری بیشتر از گونۀ زعفران خزری بود، ولی در مورد میزان فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز اختلاف مع نیداری بین سه گونۀ بررسی شده مشاهده نشد. بنابراین، با توجه به نتایج این تحقیق، گلبرگ گون ههای مختلف زعفران منبع خوبی از نظر دارا بودن آنتیاکسیدان های غیرآنزیمی و آنزیمی محسوب می شوند و می تواند مثل یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی در دسترس، در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، فنل، فلاونویید، فعالیت آنتی اکسیدانی |
|
عنوان انگلیسی |
Comparative evaluation of enzymatic and non-enzymatic antioxidants of petal of three species of saffron (Crocus caspius, C. sativus, C. speciosus) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Nowadays, the use of a wide range of medicinal herbs such as saffron and its aromatic compounds is increasingly being regarded as natural sources of antioxidant properties. In addition to saffron stigma, saffron petal is a rich herbal source of antioxidant compounds. The present study was conducted in a completely randomized design with three replications to study some of the enzymatic and non-enzymatic antioxidants of two species of wild saffron in Guilan Province compared with agronomic saffron (C. sativus). The results of this study showed that total phenol, flavonoids and anthocyanins in agronomic saffron were significantly higher than those in the other two species. The amount of flavonel in C. speciosus and the level of antioxidant activity (DPPH) in C. caspius were significantly higher than other species. The level of PPO activity in C. sativus and C. speciosus was significantly higher than that in C. caspius. However, there was no significant difference in the level of POD activity among the three studied species. Therefore, according to the results of this study, petals of different species of saffron are good sources of non-enzymatic and enzymatic antioxidants and can be used as an available natural antioxidant in the food and pharmaceutical industries. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
DPPH, flavonoid, phenol, POD, PPO |
|
نویسندگان مقاله |
منصور افشار محمدیان | Mansour Afshar Mohammadian University of Guilan دانشگاه گیلان
شیرین کردی | Shirin Kordi University of Guilan دانشگاه گیلان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-51-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم گیاهی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|