یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۴۲۰-۴۲۷

عنوان فارسی بررسی ا‌ثر سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنتی اکسیدانی نوشاخه های تکثیر شده گیاه بادرنجبویه(Melissa officinalis) درکشت درون شیشه ای
چکیده فارسی مقاله

بادرنجبویه گیاهی است دارویی از تیره نعناعیان  که به علت خواص درمانی خود در بسیاری از نقاط دنیا کشت می شود. این پژوهش به منظور بهینه سازی فعالیت آنتی اکسیدانی در نوشاخه های تکثیر یافته در کشت بافت انجام شد ،بذرهای این گیاه در محیطMS بدون هورمون برای تولید گیاهجه کشت شدند. سپس نوشاخه های حاصل به محیط کشت MS حاوی mg/l2 BAPمنتقل شدند. پس از 45 روز سالیسیلیک اسید با غلظت های0، 50، 100 و 200 میکرومولار به محیط کشت اضافه شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و مقادیر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و رزمارینیک اسید نوشاخه هادر فواصل زمانی 4, 7, 10و 14 روز  پس از تیمار اندازه گیری شد. نتایج نشان داد کمترین میزان IC50 ، بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی با قدرت کاهشی و بیشترین میزان ترکیبات فنلی و رزمارینیک اسید در نوشاخه های تیمار شده با غلظت  100 میکرومولارسالیسیلیک اسید به مدت 14 روز مشاهده شد. همجنین بیشترین میزان ترکیبات فلاونوئیدی و بیشترین میزان فعالیت آنیون سوپراکسید در غلظت 50 میکرومولارسالیسیلیک اسید در روز 14 بدست آمد. به طورکلی غلظت 100 میکرومولارسالیسیلیک اسید به مدت 14 روز برای افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات دکر شده مناسب تر تشخیص داده شد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی، رزمارینیک اسید، ، فلاونوئیدها،سالیسیلیک اسید ، Melissa officinalis

عنوان انگلیسی Effect of salicylic acid on antioxidant properties of In vitro proliferated shoots of Melissa officinalisL.
چکیده انگلیسی مقاله

Melissa officinalis is a medicinal plant belong to  lamiacea family.  This plant has been cultivated in many parts of the world due to its therapeutic effects. This study was conducted to improve antioxidant activities of proliferated shoots from tissue culture. The seeds of plant   were cultured in MS hormone free medium in order to obtain   seedlings. Then the  shoots were transfer to MS medium supplemented with 2 mg/ L  BAP.After 45 days salicylic acid (SA) was added to the medium at concentrations of 0, 50, 100 and 200 µM. The antioxidant activity and phenolics, flavonoids and rosmarinic acid content in proliferated shoots were evaluated 4,7,10 and 14 days after treatment. As a result the highest free radical scavenging and reducing power activity, as well as the highest value of total phenolic   and rosmarinic acid were observed in shoots   after 14 days of treatment with 100 µM salicylic acid. The elevated level of superoxide anion scavenging activity      and total flavonoids        were obtained from the shoots treated with 50 µM salicylic acid for 14 days. Over all treatment with100 µM salicylic acid for 14 days was better in order to antioxidant activity and compounds with recognized antioxidant activity.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله antioxidants, phenolics, rosmarinic acid, flavonoids, salicylic acid, Melissa officinalis

نویسندگان مقاله مریم ابراهیمی | Maryam ٍEbrahimi
Alzahra University,
دانشگاه الزهرا

خدیجه کیارستمی | Khadijeh Kiarostami
Alzahra University,
دانشگاه الزهرا

زهرا ناظم بکایی | Zahra Nazem Bokaee
Alzahra University,
دادانشگاه الزهرا


نشانی اینترنتی http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-258-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم گیاهی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات