|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۴۵۴-۴۶۳
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره متانولی و آبی گل ابریشم مصری |
|
چکیده فارسی مقاله |
از قدیم گیاهان به عنوان دارو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شده اند. یکی از این بیماری ها، بیماری های عفونی است. در برخی موارد از عصاره های گیاهی برای درمان استفاده می شود. حلال های مختلفی جهت عصاره گیری از گیاهان استفاده می شود. در این پژوهش اثرات ضد میکروبی عصاره های آبی و متانولی گل ابریشم مصری مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور گل های ابریشم مصری کوبیده شدند و آنگاه یک شب در متانول %100 و آب خیسانده شدند. پس از تبخیر حلال خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی به روش انتشار در چاهک، روی باکتری های Candida albicans،Bacillus subtilis ، Staphylococcus aureus، Methicilin resistance، Pseudomonas aeruginosa و قارچ مخمری Candida albicans انجام شد. نتایج حاکی از آن بود که عصاره این گیاه، بر باکتری های مختلف و همچنین قارچ مخمری مؤثر است و یک هاله عدم رشد معنی دار را نشان می دهد. به منظور تعیین حداقل غلظت بازدارنده و کشنده نیز تست های ضدمیکروبی در میکروپلیت انجام گرفت. همچنین نتایج نشانگر این بود که ترکیبات ضدمیکروبی عصاره های این گل در دماهای مختلف پایدار است. بنابر نتایج حاصل از این پژوهش می توان گفت عصاره های آبی و الکلی گلهای ابریشم مصری خواص ضدمیکروبی خوبی علیه میکروب های عفونی مهم امروزی دارند و م یتوان این گل را به عنوان منبع خوبی جهت استخراج ترکیبات ضد میکروبی معرفی کرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
باکتری، بازدارنده، چاهک، کشنده، مخمر |
|
عنوان انگلیسی |
Anti-microbial effects of aqueous and methanolic extracts of Erythrostemon gilliesii |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Plants have been used as medicines in the treatment of diseases from the past to present. In this research, the anti-microbial effects of aqueous and methanolic extracts of Erythrostemon gilliesii were studied. For this purpose, fresh flowers were ground and then macerated in methanol 100% and water overnight. After the evaporation of solvents, anti-microbial activities of the concentrated extracts were evaluated by the well-diffusion method on Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeroginosa, Methicilin resistance, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis and Candida albicans. The results showed that the extracts were effective on different bacteria and yeasts. In order to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum biocidal concentration (MBC), anti-microbial tests were performed in micro-plates. Subsequently, the results indicated that the extracts were stable at different temperatures. The aqueous and methanolic extracts of the flowers of E. gilliesii had exhibited anti-microbial effects against important infectious microbes and could be introduced as an excellent source for anti-microbial agents. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Bacteria, Biocidal, Inhibitory, well, yeast |
|
نویسندگان مقاله |
ویدا تفکری | Vida Tafakori Kharazmi University دانشگاه خوارزمی
نسیم نصیری | Nasim Nasiri Kharazmi university دانشگاه خوارزمی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-101-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|