|
|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۴۶-۵۴
|
|
|
| عنوان فارسی |
مقاومت چندگانه، اشرشیا کلی تولیدکننده بتالاکتامازهای طیف گستردهctx-m ، per و veb جدا شده از فراورده های لبنی خام |
|
| چکیده فارسی مقاله |
شیوع باکتری های تولید کننده آنزیم های بتالاکتاماز طیف گسترده یکی از مسائل مهم در بهداشت عمومی است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی فنوتیپی و ژنوتیپی جدایههای اشرشیا کلی دارای بتالاکتاماز طیف گسترده ctx-m ، per و veb از فراورده های لبنی خام بود. برای این منظور، اشرشیا کلی از 247 نمونه فراورده های لبنی خام (شیر و پنیر) از سال 1394 تا 1396در یاسوج جداسازی و شناسایی شد. حساسیت آنتی بیوتیک این جدایه ها، تولید بتالاکتامازهای طیف گسترده و همچنین حضور ژنهای ctx-m ، per و veb در آن ها بررسی شد. از 247 نمونه فراورده های لبنی خام 200، جدایه اشرشیا کلی شناسایی شد. بیش ترین مقاومت مشاهده شده مربوط به آنتی بیوتیک های تتراسایکلین (5/96 درصد) و آمپی سیلین (5/95 درصد) و کم ترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ایمی پنم (5/12 درصد) بود، همچنین مقاومت چندگانه به چهار یا تعداد بیش تری از آنتی بیوتیک ها مشاهده شد. تعداد 86 جدایه (43 درصد) اشرشیا کلی تولیدکننده آنزیم بتالاکتاماز طیف گسترده شناسایی شد و ژن های ctx-m، per و veb به ترتیب در 82، 0 و 7 جدایه اشرشیا کلی قابل شناسایی بود. این یافته ها نشان می دهد که فراورده های لبنی خام ممکن است مخزن هایی برای انتشار آنتی بیوتیک های بتالاکتام باشند و ژن های مقاومت آنها می توانند از طریق زنجیره غذایی به انسان منتقل شوند. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنتی بیوتیک، باکتری، پنیر فراوری نشده، ژن، شیر خام |
|
| عنوان انگلیسی |
The multidrug resistance and production of extended-spectrum beta-lactamases ctx-m, per and ver in Escherichia coli isolates derived from raw dairy samples |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
The occurrence of extended-spectrum beta-lactamases-producing bacteria is an important public health issue. The aim of this study was to investigate phenotypic and genotypic characteristics regarding the presence of extended spectrum β-lactamase ctx-m, per and ver producing Escherichia coli isolated from raw dairy samples. For this purpose, E. coli were isolated from 247 raw dairy samples (milk and cheese) in Yasooj in 2015-2017, and the isolates were screened for antibiotic resistance, extended spectrum β-lactamase and the presence of ctx-m, per and ver. In total, 200 isolates were selected. The highest frequency of resistance in isolates was against tetracycline (96.5%) and ampicillin (95.5%) antibiotics and the lowest against imipenem (12.5%), In addition, multidrug resistance against four or more antibiotics was observed in some isolates. Extended spectrum β-lactamase resistance was detected in 86 isolates (43%) and ctx-m, per and ver genes were detected in 82, 0 and 7 E. coli isolates, respectively. These findings demonstrated that raw dairy products may be reservoirs for the dissemination of β-lactam antibiotics and that resistance genes could be transmitted to humans through the food chain. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
antibiotic, bacteria, gene, raw milk, unprocessed cheese |
|
| نویسندگان مقاله |
پوریا خداوندی | Pouria Khodavandi Department of Animal Science, Shiraz University, Shiraz, Iran گروه علوم دامی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
فهیمه علیزاده | Fahimeh Alizadeh Department of Microbiology, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran گروه میکروبیولوژی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
علیرضا خداوندی | Alireza Khodavandi Department of Biology, Gachsaran Branch, Islamic Azad University, Gachsaran, Iran گروه زیست شناسی، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-488-1&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروبیولوژی |
| نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|