یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۳۰-۳۶

عنوان فارسی تولید فنازین ۱-کربوکسیلیک اسید توسط سودوموناس آئروجینوزا: بررسی فعالیت و پایداری آنتی­بیوتیکی در شرایط محیطی مختلف
چکیده فارسی مقاله فنازین 1-کربوکسیلیک اسید از جمله ترکیبات آنتی‌بیوتیکی مؤثر بر گستره وسیعی از میکروارگانیزم‌ها به­شمار می‌آید. این ترکیب در صنایعی همچون دارویی، کشاورزی و کنترل آفات، صنایع دریایی، صنایع شیمیایی و هم‌چنین تصفیه آب کاربرد دارد. در پژوهش حاضر PCA با استفاده از سویه بومی سودوموناس آئروجینوزا MUT.3 که در کلکسیون میکروبی دانشگاه صنعتی مالک اشتر نگه‌داری می­شود، تولید شد. در ادامه، تاثیر دما و شرایط نور بر فعالیت آنتی‌بیوتیک مذکور در طی 230 روز تحت بررسی واقع شد. با بهره‌گیری از آزمون کروماتوگرافی با عملکرد بالا میزان افت غلظت PCA در طول مدت آزمایش تحت بررسی قرار گرفت. هم‌چنین تغییر فعالیت آنتی‌بیوتیک با استفاده از روش تعیین میزان حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت کشندگی آنتی­ بیوتیک بر سویه E. coli DH5α تعیین شد. نتایج به ­دست آمده نشان داد که PCA به دور از نور و در دمای 25 درجه سانتی‌گراد قابلیت فعالیت تا 210 روز را دارد. این درحالی بود که با افزایش دما به 35 و 45 درجه سانتی‌گراد مدت زمان این فعالیت به­ترتیب به 100 و 50 روز کاهش یافت. هم‌چنین با در معرض نور قرار دادن آنتی‌بیوتیک PCA مشخص شد که فعالیت آن از 210 روز به 120 و 10 روز به­ترتیب تحت نور مرئی و نور فرابنفش کاهش می‌یابد. نتایج MIC و MBC حاصل از نمونه‌ها تأییدکننده نتایج به­دست آمده بود. به‌این ترتیب، پژوهش حاضر موجب حصول اطلاعاتی دقیق از میزان فعالیت و پایداری آنتی­بیوتیک فنازین 1-کربوکسیلیک اسید تحت شرایط محیطی مختلف شده که می‌تواند در کاربردهای صنعتی آن بسیار راه‌گشا باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فنازین، پایداری آنتی‌بیوتیک، پایداری دمایی، پایداری نوری، فعالیت ضدباکتریایی

عنوان انگلیسی Phenazine 1- carboxylic acid (PCA) produced by Pseudomonas aeroginosa MUT.3: a study on its stability and antibacterial activity under various environmental conditions
چکیده انگلیسی مقاله

Phenazine 1-corboxylic acid (PCA) is an antibiotic, which inhibits the growth of a vast number of micro-organisms. PCA has has been applied in fields such as pharmaceutical, agricultural, marine and chemical industries. In this study, the antibiotic properties of PCA (produced by pseudomonas aeruginosa MUT.3, which is kept at the Microbial Collection of Malek Ashtar University of Technology) was studied. The impacts of temperature and light conditions on the activity of PCA was investigated within a 230-day period. To investigate the rate of PCA destruction in the experiment, high performance liquid chromatography (HPLC) was utilized. Moreover, the antibacterial activity of PCA under various conditions was studied by minimum inhibitory (MIC) and minimum biocidal concentration (MBC) methods against E. coli DH5α. The results showed that PCA could be active up to 210 days in darkness (at 25oC). Meanwhile, the antibacterial activity of PCA was reduced to 100 and 50 days by increasing the temperature to 35 and 45oC, respectively. In addition, PCA could be active up to 120 and 10 days in visible and ultraviolet light condition, respectively. The MIC and MBC data were consistent with the HPLC results. Detailed data on the activity and stability of phenazine 1-corboxylic acid under various environmental conditions, as presented in this study, could be helpful in industries and healthcare services.
 
 

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله antibacterial activity antibiotic stability, light stability, phenazine, temperature stability

نویسندگان مقاله علی بهرامی | Ali Bahrami
Faculty of Chemistry and Chemical Engineering, Malek Ashtar University of Technology, Iran
مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، ایران

بیتا جناب‌زاده | Bita Jenabzadeh
Faculty of Chemistry and Chemical Engineering, Malek Ashtar University of Technology, Iran
مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، ایران

حمید مثمری | Hamid Mosmeri
Faculty of Chemistry and Chemical Engineering, Malek Ashtar University of Technology, Iran
مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، ایران

محمد داوود غفاری | Mohammad Davoud Ghafari
Faculty of Science, Shahed University, Iran
دانشکده علوم، دانشگاه شاهد، ایران


نشانی اینترنتی http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-371-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات