|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۳۴۶-۳۵۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تاثیرات خاکستر آتشفشانی کوه دماوند بر شاخص های رشدی و فیزیولوژیکی لوبیا |
|
چکیده فارسی مقاله |
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر خاکستر آتشفشانی دماوند بر شاخصهای ریختشناسی و فیزیولوژیکی لوبیا بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان وزن خشک برگ در تیمار 100 میلیگرم در لیتر خاکستر آتشفشانی (0099/0 گرم) مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد بهینه محتوای قند محلول در غلظت 100 میلیگرم در لیتر خاکستر آتشفشانی به میزان 650/0 میلیگرم بر گرم وزن خشک برگ (mg/g D.W.) بهدست آمد. بیشترین محتوای پروتئین و بهینه فعالیت آنزیم پراکسیداز به ترتیب با مقدار 680/0 میلیگرم بر گرم وزن تر برگ (mg/g F.W.) و 082/0 تغییرات واحد جذب در طول موج 470 نانو متر بر میلیگرم بر پروتئین (A470/mg/protein) مشاهده شد. بنابراین میتوان ادعا کرد که خاکستر آتشفشانی ممکن است موجب افزایش رشد گیاه و بیوسنتز ترکیبات آلی مانند آهن و آلومینیوم گردد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
باقلائیان، تیماردهی، ویژگی های مورفولوژی، قند محلول، پروتئین کل |
|
عنوان انگلیسی |
The effects of Damavand volcanic ash on some morphological and physiological characteristics of Phaseolus vulgaris |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The purpose of this study was to investigate the effect of Damavand volcanic ash on the morphological and physiological characteristics of beans as a factorial experiment in a completely randomized design. The results showed that the highest dry leaf weight was observed in 100 mg/L treatment per liter of volcanic ash (0.0099 g). The results also showed that the optimal sugar content of the soluble sugar at 100 mg/L of volcanic ash was 0.650 (mg/g D.W.). The highest protein content and optimal peroxidase activity were observed with 0.68 (mg/g F.W.) and 0.082 (A470/mg/protein), respectively. Therefore, it can be argued that volcanic ash may increase plant growth and biosynthesis of organic compounds such as iron and aluminum. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Fabaceae, treatments, growth characteristics, soluble sugar, total protein |
|
نویسندگان مقاله |
رقیه حیدری | Roghayeh Heydari kharazmi university.tehran گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
رامین عزتی | Ramin Ezzati kharazmi university گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
محمدعلی زاهد | Mohammadali Zahed kharazmi university گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1086-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم گیاهی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|