یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۳۴۶-۳۵۴

عنوان فارسی بررسی تاثیرات خاکستر آتشفشانی کوه دماوند بر شاخص ­های رشدی و فیزیولوژیکی لوبیا
چکیده فارسی مقاله مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر خاکستر آتشفشانی دماوند بر شاخص‌های ریخت‌شناسی و فیزیولوژیکی لوبیا به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان وزن‌ خشک برگ در تیمار 100 میلی­گرم در لیتر خاکستر آتشفشانی (0099/0 گرم) مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد بهینه محتوای قند محلول در غلظت 100 میلی‌گرم در لیتر خاکستر آتشفشانی به میزان 650/0 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک برگ (mg/g D.W.) به‌دست آمد. بیشترین محتوای پروتئین و بهینه فعالیت آنزیم پراکسیداز به ترتیب با مقدار 680/0 میلی‌گرم بر گرم وزن تر برگ (mg/g F.W.) و 082/0 تغییرات واحد جذب در طول موج 470 نانو‌‌ متر بر میلی‌گرم بر پروتئین (A470/mg/protein) مشاهده شد. بنابراین می­توان ادعا کرد که خاکستر آتشفشانی ممکن است موجب افزایش رشد گیاه و بیوسنتز ترکیبات آلی مانند آهن و آلومینیوم گردد.
 
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باقلائیان، تیماردهی، ویژگی­ های مورفولوژی، قند محلول، پروتئین کل

عنوان انگلیسی The effects of Damavand volcanic ash on some morphological and physiological characteristics of Phaseolus vulgaris
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study was to investigate the effect of Damavand volcanic ash on the morphological and physiological characteristics of beans as a factorial experiment in a completely randomized design. The results showed that the highest dry leaf weight was observed in 100 mg/L treatment per liter of volcanic ash (0.0099 g). The results also showed that the optimal sugar content of the soluble sugar at 100 mg/L of volcanic ash was 0.650 (mg/g D.W.). The highest protein content and optimal peroxidase activity were observed with 0.68 (mg/g F.W.) and 0.082 (A470/mg/protein), respectively. Therefore, it can be argued that volcanic ash may increase plant growth and biosynthesis of organic compounds such as iron and aluminum.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fabaceae, treatments, growth characteristics, soluble sugar, total protein

نویسندگان مقاله رقیه حیدری | Roghayeh Heydari
kharazmi university.tehran
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران

رامین عزتی | Ramin Ezzati
kharazmi university
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران

محمدعلی زاهد | Mohammadali Zahed
kharazmi university
گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران


نشانی اینترنتی http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1086-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم گیاهی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات