تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی، جلد ۱۸، شماره ۵۰، صفحات ۱۴۱-۱۵۴

عنوان فارسی بررسی مقادیر املاح و عناصر شیمیایی موجود در منابع آب آشامیدنی شهرستان خرم‌آّباد
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق بررسی کیفیت آب شرب شهر خرم آباد به عنوان موضوع بسیار مهم در بهداشت عمومی و مدیریت سلامت شهروندان می باشد. جهت انجام این تحقیق از داده‌های عناصر شیمیایی 23 حلقه چاه و چشمه در سطح شهرستان خرم­آباد طی بازه زمانی 1381 تا 1392 به ‌صورت فصلی شامل عناصر: فلوئور(F)، کلسیم(Ca)، منیزیم (Mg)، پتاسیم(K) استفاده شد. همچنین جهت تهیه و ترسیم نقشه ها نرم‌افزار Arc GIS  و روش­های درون‌یابی جبری یا قطعی، زمین‌آماری، روش IDW، روش کریجینگ و روش اسپلاین مورد استفاده قرار گرفت. برای بررسی کیفیت شیمیایی عناصر موردنظر آب آشامیدنی از استانداردهای: استاندارد ملی، استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان محیط‌زیست آمریکا (EPA) به‌عنوان شاخص سنجش آلودگی استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان عنصر کلسیم(Ca) در تمامی فصول و در تمام منابع پایین¬تر از حد مجاز استانداردهای ملی، (WHO) و (EPA) می باشد، اما در برخی از منابع بالاتر از حد مطلوب استانداردهست. میزان عنصر فلوئور (F) فقط در فصل بهار و تابستان در برخی از چاه ها میزان آن بالاتر از حد مطلوب استاندارد(EPA) می باشد، اما در فصل زمستان و پاییز در کلیه چاه ها و چشمه¬ها بالاتر از حد مطلوب استاندارد(EPA) می باشد. و مقدار عنصر پتاسیم (K) در هیچ یک از فصول و در هیچ کدام از چاه¬ها و چشمه¬ها بالاتر از حد مطلوب و مجاز استاندارد ملی، WHO و EPA نبوده است همچنین عنصر منیزیوم(Mg) در هیچ یک از منابع آبی مورد مطالعه بالاتر از حد استاندارد ملی، (WHO) و (EPA) نبوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سازمان بهداشت جهانی(WHO)، سازمان محیط‌زیست آمریکا (EPA)، کیفیت آب، خرم‌آّباد ،کریجینگ.

عنوان انگلیسی Investigating the amounts of solutes and chemical elements found in the sources Drinking water in Khorramabad city
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this research is to evaluate the quality of wine in Khorramabad city as a major issue in public health and health management of citizens. To perform this research, data on the chemical element of 23 wells and fountains in Khorramabad County during the period of 2002 to 2013 were presented in the form of a series of elements: fluorine (F), calcium (Ca), magnesium (Mg), potassium (K) The ArcGIS software and the algebraic or deterministic internalization methods, geology, IDW method, Kriging method and splint method were used for mapping and drawing maps. To assess the chemical quality of the drinking water element, standards were used: the National Standard, World Health Organization (WHO) and the United States Environmental Organization (EPA) as an indicator of pollution. The results showed that the amount of calcium (Ca) in all seasons and in all sources is lower than the national standards (WHO) and (EPA) standards, but in some sources higher than the standard desirable standard. The amount of fluorine (F) only in the spring and summer is higher than the standard standard (EPA) in some wells, but in winter and fall in all wells and springs above the standard desirable standard (EPA) is. And the amount of potassium element (K) in any of the seasons and in any of the wells and springs is higher than the desirable and desirable national standard, WHO and EPA, as well as a handful of magnesium (Mg) in none of the water sources studied It has not been higher than the national standard, (WHO) and (EPA).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله World Health Organization (WHO), Environmental Organization (EPA), Water Quality, Khorramabad, Kriging.

نویسندگان مقاله صیاد اصغری سراسکانرود | Sayad Asghari Saraskanrood
Associate Professor and member of faculty of geomorphology group of Mohaghegh Ardebil University, Ardebil, Iran.
دانشگاه محقق اردبیلی

زینب دولتشاهی | zeynab DolatShahi
Master of Medical Geography, Urmia University, Iran .
دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://jgs.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3642-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات