|
|
یافته های نوین در علوم زیستی، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۶۹-۷۹
|
|
|
| عنوان فارسی |
اثر متقابل شوری و اسید آسکوربیک بر برخی از ویژگی های بیوشیمیایی مرزه خوزستانی |
|
| چکیده فارسی مقاله |
به منظور مطالعه اثرات برهم کنش شوری و اسیدآسکوربیک بر مقدار رنگیزه های فتوسنتزی، قند محلول، پرولین و پروتئین گیاه مرزه خوزستانی (Satureja khuzestanica)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح شوری با غلظت های صفر، 40، 80 و 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک NaCl و دو سطح اسیدآسکوربیک با غلظت های صفر (شاهد) و 2 میلی مولار، با 6 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که مقدار رنگیزه های فتوسنتزی با افزایش شوری از صفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک در تیمارهای فاقد اسیدآسکوربیک، کاهش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک مجدداً کاهش یافت، اما میزان قند محلول، پرولین و پروتئین با افزایش شوری از صفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک مجدداً افزایش یافت. در حالیکه در تیمارهای دارای اسیدآسکوربیک، میزان رنگیزه های فتوسنتزی با افزایش شوری ازصفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش یافت و میزان قند محلول، پرولین و پروتئین، با افزایش شوری از صفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک، افزایش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش یافت. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
تنش شوری، ویتامین، پروتئین، پرولین، کلروفیل |
|
| عنوان انگلیسی |
Interaction of salinity and ascorbic acid with some biochemical features in Satureja khuzestanica |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
In order to study the interaction effects of salinity and ascorbic acid on the photosynthetic pigments, soluble sugar, proline, and protein in Satureja khuzestanica plant, factorial experiment was conducted in a completely randomized design (salinity in 4 levels 0, 40, 80 and 120g in 100kg soil and ascorbic acid in 2 levels 0 and 2 mM ) with 6 replicates. The results showed that salt stress reduced photosynthetic pigments amount by increasing the soil salinity from 0 to 40g NaCl in 100kg soil and then increased by 80g NaCl in 100kg soil and again decreased by concentration of 120g NaCl in 100kg soil. The amount of solouble sugar, proline and protein by the soil salinity increased from 0 to 40g in 100kg soil and then decreased in concentration of 80g NaCl in 100kg soil, in 120g NaCl in 100 kg soil increased amount of characters. In present of ascorbic acid photosynthetic pigments amount of pigments increased by increase the soil salinity from 0 to 40g NaCl in 100kg soil and then decreased by 80g NaCl in 100kg soil and again increased by concentration of 120g NaCl in 100kg soil. But, amount of solouble sugar, proline and protein by the soil salinity decreased from 0 to 40g in 100kg soil and then increased in concentration of 80g NaCl in 100kg soil. Finally, in 120g NaCl in 100kg soil decreased amount of characters. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
salt stress, vitamin, protein, proline, chlorophyll |
|
| نویسندگان مقاله |
حمزه امیری | hamzeh amiri lorestan university دانشگاه لرستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
لیلا مؤذنی | leila moazzeni lorestan university دانشگاه لرستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-68-1&slc_lang=fa&sid=fa |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم گیاهی |
| نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|